Photos

  • Μαθαίνουμε παίζοντας
  • Οι χώροι μας
  • Εκδρομή Άλσος Βεΐκου
  • Εκδρομή Πάρκο Τρίτση
  • Χριστούγεννα 2017

Επιστημονική Ομάδα

 

 

Έλλη-Μαρία Βουτσινά

Έλλη-Μαρία Βουτσινά

Εκπαιδευτικός – Ειδική παιδαγωγός

Η Έλλη-Μαρία Βουτσινά είναι εκπαιδευτικός, απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Παιδοψυχολογία, από το τμήμα Ψυχολογίας του University of Central Lancashire της Μ. Βρετανίας. Επίσης, έχει πιστοποιηθεί ως Ειδική Παιδαγωγός από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μετά από την συμμετοχή της σε ετήσιο πρόγραμμα εξειδίκευσης  στην Ειδική Αγωγή, με τίτλο «Ειδική Αγωγή - Μαθησιακές Δυσκολίες/ Δυσλεξία». Αποτέλεσμα των σπουδών της είναι η δυνατότητα χορήγησης σταθμισμένων δοκιμασιών αξιολόγησης (πχ. Αθηνά Test) και η ερμηνεία των αποτελεσμάτων τους. Έχει εργαστεί σε ιδιωτικές και σε δημόσιες σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ως εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής, εφαρμόζοντας προγράμματα διδασκαλίας σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες, νοητική υστέρηση, εγκεφαλική παράλυση και διαταραχή του αυτιστικού φάσματος. Στην «Ενθάρρυνση», ασχολείται με την διδασκαλία φιλολογικών μαθημάτων  σε μαθητές Γυμνασίου- Λυκείου με μαθησιακές δυσκολίες - ΔΕΠ-Υ. Τέλος είναι η διευθύντρια και η υπεύθυνη των επιστημονικών προγραμμάτων του Κέντρου Ειδικής Διαπαιδαγώγησης «Ενθάρρυνση».


kostantinos anastasopoulos2Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος

Ψυχολόγος

          Ο Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος είναι κλινικός ψυχολόγος. Πραγματοποίησε τις βασικές του σπουδές στο τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Προχώρησε σε μεταπτυχιακές σπουδές κλινικής ψυχολογίας και ψυχοπαθολογίας στο Πανεπιστήμιο Μπορντώ ΙΙ (Université Bordeaux II Victor Segalen), ψυχοπαθολογίας και ψυχανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Παρίσι V(Université ParisVRené Descartes).
            Έχει εκπαιδευθεί, κατά την άσκηση της ειδικότητάς του, σε κλινικές δομές παίδων, εφήβων και ενηλίκων στην Ελλάδα και την Γαλλία, όπως το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΤΕ, ξενώνες, οικοτροφεία), το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Γ.Ν. Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», το Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Πατρών, το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Μπορντώ (Centre Hospitalier Charles Perrens de Bordeaux), στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Μπορντώ (C.H.UdeBordeaux), στην Ειδική Μονάδα Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής για τους εφήβους στη Μπορντώ (CentreJeanAbadie - Unité pourTroublesdesConduitesAlimentaires), Είναι υποψήφιος διδάκτωρ κλινικής ψυχολογίας και ψυχοπαθολογίας στο Πανεπιστήμιο Παρίσι XIIISPC στην Γαλλία.  Διατηρεί το ιδιωτικό του γραφείο. Παράλληλα συνεργάζεται με το Κέντρο Ημέρας ‘’Ανάσα’’ και τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια ‘’Αναγέννηση’’. Αποτελεί μέλος της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου Ειδικής Διαπαιδαγώγησης ‘’Ενθάρρυνση’’, όπου ως παιδοψυχολόγος παρακολουθεί παιδιά, εφήβους καθώς και τις οικογένειές τους.

Υ.Γ.  Η αλήθεια είναι πως δεν μοιάζει με την φωτογραφία δίπλα αλλά θα τον γνωρίσετε από κοντά!!!

 


panagiota makka

Παναγιώτα Μάκκα 

Λογοπεδικός / Λογοθεραπεύτρια 

Η Παναγιώτα Μάκκα είναι λογοπεδικός, απόφοιτος του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Πατρών, του τμήματος Λογοθεραπείας. Έχει εκπαιδευτεί στις γλωσσικές αναπτυξιακές διαταραχές για παιδιά σχολικής-προσχολικής ηλικίας, καθώς επίσης και στην χορήγηση και ερμηνεία σταθμισμένων Test. Είναι εκπαιδευμένη σε θεραπευτικές προσεγγίσεις όπως η Εντατική Αλληλεπίδραση, από το Ινστιτούτο Έρευνας και Λογοθεραπείας (ΙΕΕΛ) και το DIR 101-Floortime, από το Παιδιατρικό Ινστιτούτο.  Επιπλέον έχει εργαστεί σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης οργανώνοντας λογοθεραπευτικά προγράμματα για παιδιά με διαταραχή του αυτιστικού φάσματος. Τέλος, ανήκει στην διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου Ειδικής Διαπαιδαγώγησης «Ενθάρρυνση», όπου δραστηριοποιείται  στον τομέα της διάγνωσης και θεραπευτικής αντιμετώπισης παιδιών με προβλήματα λόγου και ομιλίας.

 


eustratia-giannali

 

Ευστρατία Γιάνναλη

Λογοπεδικός / Λογοθεραπεύτρια 

Η Ευστρατία Γιάνναλη είναι λογοπεδικός, απόφοιτος του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιωαννίνων, του τμήματος Λογοθεραπείας. Έχει εκπαιδευτεί σε αναπτυξιακές διαταραχές και μαθησιακές δυσκολίες για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Έχει εκπαιδευτεί στο Σύστημα Επικοινωνίας Μέσω Ανταλλαγής Εικόνων(PECS) ενώ έχει παρακολουθήσει και πλήθος από συνέδρια και επιστημονικές ημερίδες αναφορικά με τις δυσκολίες Λόγου, Ομιλίας και Επικοινωνίας. Έχει εργαστεί σε κέντρα ειδικών θεραπειών αλλά και ως συνοδός παράλληλης στήριξης για την ένταξη παιδιών προσχολικής ηλικίας, στο σχολικό πλαίσιο. Τέλος, ανήκει στην διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου Ειδικής Διαπαιδαγώγησης «Ενθάρρυνση», όπου δραστηριοποιείται στον τομέα της διάγνωσης και θεραπευτικής αντιμετώπισης παιδιών με προβλήματα λόγου και ομιλίας.

 


aggelikh lemogianniΑγγελική Λεμογιάννη

Εργοθεραπεύτρια

       Η Αγγελική Λεμογιάννη είναι εργοθεραπεύτρια, απόφοιτη του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Αθήνας, του τμήματος Εργοθεραπείας. Έχει εκπαιδευτεί σε αναπτυξιακές διαταραχές και μαθησιακές δυσκολίες για παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας, καθώς και σε νευρομυϊκές διαταραχές για ενήλικες. Όσον αφορά την αξιολογητική διαδικασία είναι εκπαιδευμένη στην χορήγηση και ερμηνεία σταθμισμένων Test. Έχει συνεργαστεί με την διεπιστημονική ομάδα του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Βούλας «Ασκληπιείο», του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής- ΠΕΔΥΕ, του Ιδρύματος Προστασίας & Αποκατάστασης Παιδιών & Νέων με Νοητική Υστέρηση «Η Θεοτόκος» και της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών – Πόρτα Ανοιχτή. Έχει εργαστεί σε ιδιωτικά κέντρα ειδικών θεραπειών, οργανώνοντας εξατομικευμένα εργοθεραπευτικά προγράμματα για παιδιά με διαταραχή ελλειματικής προσοχής-υπερκινητικότητας, διαταραχή αυτιστικού φάσματος και νοητική υστέρηση. Τέλος, ανήκει στην διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου Ειδικής Διαπαιδαγώγησης «Ενθάρρυνση», όπου δραστηριοποιείται στον τομέα της διάγνωσης και θεραπευτικής αντιμετώπισης παιδιών με αισθητικοκινητικά, ψυχοκοινωνικά και γνωστικά ελλείμματα. 

  


faidra despoina krabbariti

Φαίδρα-Δεσποινα Κραββαρίτη

Καθηγήτρια

         H Φαίδρα-Δέσποινα Κραββαρίτη είναι εκπαιδευτικός, απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι επίσης τελειόφοιτη του μεταπτυχιακού προγράμματος με τίτλο ‘Γεωφυσική – Σεισμολογία’ και είναι μέλος της ερευνητικής ομάδας του ίδιου τμήματος. Έχει επίσης εκπαιδευτεί στην οργάνωση και εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες – ΔΕΠ/Υ έχοντας πιστοποίηση από το κέντρο Κ.Ε.Κ CONSUL, μετά από συμμετοχή της στο αντίστοιχο πρόγραμμα εξειδίκευσης. Γνωρίζει άπταιστα Αγγλικά και Γερμανικά και έχει άδεια διδασκαλίας της Αγγλικής γλώσσας. Έχει εργαστεί σε φροντιστηριακούς ομίλους διδάσκοντας αγγλικά από τη νηπιακή ηλικία μέχρι και το επίπεδο Proficiency. Τα τελευταία χρόνια, ασχολείται με την διδασκαλία θετικών μαθημάτων σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου με μαθησιακές δυσκολίες και διάσπαση προσοχής. Τέλος, ανήκει στην επιστημονική ομάδα του Κέντρου Ειδικής Διαπαιδαγώγησης «Ενθάρρυνση», αναλαμβάνοντας την διδασκαλία θετικών μαθημάτων και αγγλικών.

 


persefonh-mastora

 

Πέρσεφόνη Μάστορα

Εκπαιδευτικός - Ειδική Παιδαγωγός

        Η Περσεφόνη Μάστορα είναι εκπαιδευτικός, απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Επίσης, έχει πιστοποιηθεί ως Ειδική Παιδαγωγός από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μετά από την συμμετοχή της σε ετήσιο πρόγραμμα εξειδίκευσης  στην Ειδική Αγωγή, με τίτλο «Ειδική Αγωγή - Μαθησιακές Δυσκολίες/ Δυσλεξία». Έχει εκπαιδευτεί σε Μαθησιακές Δυσκολίες - Δυσλεξία, Δυσαριθμησία, Διαταραχές Συμπεριφοράς - Υπερκινητικότητας, Ψυχικές Διαταραχές και Συμβουλευτική Γονέων. Έχει εργαστεί σε Ειδικό Δημοτικό σχολείο στα πλαίσια των πρακτικών ασκήσεων του ετήσιου προγράμματος εξειδίκευσης. Τέλος, αποτελεί μέλος της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου Ειδικής Διαπαιδαγώγησης «Ενθάρρυνση», όπου αναλαμβάνει τη διδασκαλία φιλολογικών μαθημάτων σε μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου με μαθησιακές δυσκολίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα & εκδηλώσεις μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

« July 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31